Programy
Místo
Město

Čt 28.března
442488 přístupů

Akce: LICHOŽROUTI

Čt
27.10.
10:00

film
film

LICHOŽROUTI

Místo: Dům kultury Střelnice Rumburk, p. o.
Město: Rumburk
Animovaný / Rodinný
Česko / Slovensko, 2016, 83 min

Režie: Galina Miklínová
Předloha: Pavel Šrut (kniha)
Scénář: Galina Miklínová, Pavel Šrut
Kamera: Tomáš Sysel
Hudba: Filip Míšek, Martin Tvrdý

Hrají: Ondřej Trojan, Kryštof Hádek, Matěj Ruppert, Josef Somr, Jolka Krásná, Marek Taclík, Tatiana Vilhelmová, David Novotný, Jan Maxián, Stanislav Zindulka, Aleš Najbrt, Václav Koubek, Jakub Žáček, Jiří Fero Burda, Václav Neužil ml.

LICHOŽROUTI jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí!

Na ploše animovaného dobrodružného gangsterského příběhu dvou znepřátelených lichožroutských gangů, střetu dvou generací a dvou morálek, je vykreslen svět podobný lidskému, nenásilně a s humorem vlastním spisovateli a básníkovi Pavlu Šrutovi, spoluautorovi scénáře a autorovi dnes již slavné knižní předlohy. Osudy hlavních protagonistů – LICHOŽROUTů a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného člověka – PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého lichožrouta HIHLÍKA. Ten je ve filmu záhy „dahlovsky" postaven do role sirotka a outsidera. Malý hrdina čerpá sílu z pevného vztahu, který měl se svým ušlechtilým lichožroutím dědečkem, který jej vychoval a v novém drsnějším lupičském domově svého mafiánského strýce PADREHO, kam po smrti dědečka odchází, své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že jej zavedou často do prekérních situací. Pokud je s těžkým srdcem vědomě poruší, pak pouze proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
Zobraz další akce v tento den.

(c) webmaster