Programy
Místo
Město

Čt 25.dubna
443486 přístupů

Akce: EXPEDIČNÍ KAMERA

Pá - So
31.3.-1.4.
17:00

film
film

EXPEDIČNÍ KAMERA

Místo: Kino a kulturní dům Krásná Lípa
Město: Krásná Lípa
Ve dnech 31.3. až 1.4. Vás zveme do kina v Krásné Lípě na filmový festival EXPEDIČNÍ KAMERA. Po oba dny je začátek projekce v 17:00 hodin.
Svým rozsahem největší outdoorový festival v Česku a na Slovensku vám opět připomeneme, že lidská kreativita nezná mezí, ať už v prováděných aktivitách, či v místech, kde jsou lidé schopni žít. Uvědomíte si, jak je naše planeta obrovská, kolik neuvěřitelných míst skýtá a kolik na ní žije zajímavých lidí, prožívajících různé osudy.
Budeme-li konkrétnější, poznáte Švýcara, žijícího podle hesla Pura vida. A co to znamená? To poznáte při jeho pokusu splout řeku Amazonku za pomocí svého kola (a lodě samozřejmě).
Setkáte se s 91 letou Britkou, která svůj život zasvětila horskému průvodcování. Snímek Projekt Moffat vám celý její životní příběh představí.
Dva kamarádi z Ameriky se rozhodnou pro Návrat do Zanskaru, což je oblast, kde před 30 lety poznali místní srdečné obyvatele, ale i silnou vazbu na buddhismus. Poznamená toto dosud odlehlé místo výstavba silnice a spojení s civilizací?
Ani letos nebude chybět české zastoupení. Parta šesti kamarádů měla bláznivý plán, doplout z oceánského rozvodí na polární kruh a to jak na nafukovacích lodích, tak na ručně postavené plachetnici. Celá cesta vedoucí Divočinou Aljašky po řece Alatna, se stala pro všechny členy expedice nezapomenutelnou součástí jejich životů.
Kromě hlavních snímků lze na většině projekcí vidět i bonusové filmy, které ukazují pestrost možných aktivit. Běžci mohou při závodu Ultra Trail Gobi Race přehodnotit své dosavadní cíle. Trekaři při Cestě do Kazbegi v Gruzínském Kavkazu poznají, jaké by to bylo, vyměnit pohorky za své horské kolo. Horolezci zatouží po Velké skalní pařbě v americkém Arkansasu, kde se schází ti nejlepší horolezci světa na již tradičním vytrvalostním lezeckém závodu. Potápěči se Na jeden nádech podívají nejen pod mořskou hladinu, ale i pod hladinu své vlastní duše.
Veškeré informace o filmovém festivalu v Krásné Lípě můžete sledovat na www.krasnalipa.cz nebo na jejím facebookovém profilu.
Všem divákům přejeme příjemnou podívanou.

Program na filmový festival Expediční kamera 2017 – Krásná Lípa
Pátek 31.3.2017
17:00 Začátek festivalu, úvod a poděkování…
17:05 Divočinou Aljašky (CZ)
17:30 Cesta do Kazbegi (USA/titulky)
17:50 Návrat do Zanskaru (Velká Británie/titulky)
18:20 Na jeden nádech (USA/titulky)
18:30 Zaostřeno na reportáž (přednáška)
Reportážní fotograf bude vyprávět příběhy s promítáním fotografií z cestování, reportáží z akcí, svateb a portrétů. Také bude hovořit o Expediční kameře… (přednášející Lukáš Černý)
19:15 Rezervace na přednášku

Sobota 1.4.2017
17:00 Začátek festivalu, úvod a poděkování…
17:05 Big Wall Party (USA/titulky)
17:30 Pura Vida (Švýcarsko/titulky)
18:15 Projekt Moffat (Velká Británie/titulky)
18:40 Ultra Trail Gobi Race (JAR/titulky)
18:55 Povídání o projektu Bobo běh Děčín (krátká přednáška)
Přednášející Bohumil Matys a Lukáš Černý
19:15 Film Bobo běh Děčín 2016
19:25 Rezervace na přednášku

Videoupoutávku na festival můžete shlédnou zde:
https://youtu.be/NXJ87LaRnOo

Program se může časově lišit s prodlevou 5ti minut. Program filmů se měnit nebude, je možné, že ke konci budou doplněny přednášky. Čekáme totiž na potvrzení přednášejících… Mezi přednáškami by byla 10ti minutová přestávka.
Děkujeme za pochopení.
Zobraz další akce v tento den.

(c) webmaster