Programy
Místo
Město

Út 19.března
442126 přístupů

Akce: Zanzibar a tantánské safari

Út
23.10.
18:00

přednáška
přednáška

Zanzibar a tantánské safari

Místo: Městská knihovna Varnsdorf
Město: Varnsdorf
Cestovatelé Pavel Chlum a Petr Kvarda Vás vprvní části provedou po pevninské Tanzanii. Samotná cesta začíná v přístavním městě Dar Es Salaam, která pokračuje až do nitra Afriky, kde zažijí safari na vlastní kůži v oblasti národního parku Mikumi.

Ve druhé části se pak přesunou na rajský ostrov Zantibar (Unguja), kde stráví několik dní, aby ho mohli s místním obyvatelstvem procestovat, ať už v tradičních dopravních prostředcích jako je Dala Dala, Dough, nebo pěšky. Ostrov projedou od delfíních hejn v Kizimkazi na jihu ostrova, přes nekonečné pláže v okolí Paje. V pralese Jozani budou stopovat spoustu endemických gueréz zanzibarských a kočkodanů. Neopomenou ani otrokářské město Stone Town plné křivolakých uliček, a také rodiště Fredieho Merkuryho. Mimo to navštíví i vyhlášené kulinářské trhy Forodhani market, kde ochutnají veškeré pochutiny místní kuchyně.

Ve třetí části se přesunou přes hřebíčkové plantáže na sever ostrova do Nungwi, kde prochodí domorodé vesnice a nahlédnou v přestrojení do nejšpičkovějšího resortu. Pobyt na severu ostrova uzavřou šnorchlováním ve vodách plných života u ostrova Mnemba.
Detaily cesty na http://www.tripel.wz.cz/zanzibar.html

Vstupné 30 Kč
Zobraz další akce v tento den.

(c) webmaster