Programy
Místo
Město

Po 6.května
443899 přístupů

Akce: STAROČESKÝ JARMARK A FESTIVAL DECHOVÉ HUDBY

So
17.6.
8:30

jarmark
jarmark

STAROČESKÝ JARMARK A FESTIVAL DECHOVÉ HUDBY

Místo: Křinické náměstí
Město: Krásná Lípa
Pozvánka do Krásné Lípy na Staročeský jarmark a Festival dechové hudby, které v sobotu 17. června 2017 na Křinickém náměstí doplní již v 8:30 moto sraz, chybět nebude tradiční soutěž O bábovku jarmarku, pro děti je připravena divadelní pohádka Koblížek na cestách a nejen děti může zaujmout dogdancing, kde se nám představí pejsek Roxinka spolu se svou cvičitelkou Petrou Pražákovou...
Odpoledne se můžeme těšit na vystoupení řady orchestrů, které v Krásné Lípě uvidíte v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Česká Kamenice a pokud vše půjde tak, jak je naplánováno, budou to tyto tři orchestry:

Dziecięco-Młodzieżowa Legnicka Orkiestra Dęta
Uskupení orchestru pracuje jako sekce kulturního centra v Legnici. Jeho členové se jednak učí teorii a praxi hraní na dechové nástroje prakticky od nuly a zároveň orchestr rovněž spolupracuje i s hudebníky, kteří již nabrali schopnosti a zkušenosti s hraním na hudební nástroje a mají zájem být členy orchestru.Orchestr je vedený kapelníkem - Piotrem Budzianowskim - hudebníkem, který byl dlouho spojován s uskupením PZChiO v Lešně jako multi-instrumentalista dechových nástrojů. Nábor hudebníků do orchestru je stále otevřený zejména pro studenty základních a středních škol. Orchestr funguje pouze 2 roky.

Městská hudba Kynšperk nad Ohří
Orchestr založil v červnu roku 1973 Václav Nikl. Po úspěšných letech účinkování se v roce 1992 vedení orchestru ujal Jiří Kuře. Dalšími dirigenty byli Václav Vít a Jaroslav Brož. Od května 2008 zastává funkci dirigenta Jan Zmrzlý. Orchestr má velmi bohatou koncertní činnost. Zúčastňuje se festivalů a soutěží nejen v České republice, ale i v zahraničí. Největšího úspěchu dosáhl v roce 2011 na XVI. ročníku mezinárodního festivalu „Vejvodova Zbraslav“, kde byl vyhlášen Laureátem festivalu.

Dechový orchestr města Gödöllő vznikl v roce 1958 v rámci hudební školy města, zakladatel Ernő Völgyi. V r. 1977, po odchodu zakladatele se orchestr na čas odmlčel a v r. 1991 orchestr znovu postavil dirigent a pozounista Attila Ella. Dnes má Městský dechový orchestr zhruba 60 hudebníků. Orchestr se skládá převážně z místních muzikantů, žáků hudebních škol všech úrovní a za své existence získal mnoho ocenění na národní, ale i mezinárodní úrovni. V r. 2000 obdržel orchestr cenu za kulturu Gödöllő a dirigent byl dekorován vyznamenáním za zásluhy o kulturu města. V letech 2001, 2006, 2011 získal orchestr zlaté pásmo od maďarského Svazu dechových hudeb v kategorii „koncertní dechová hudba“ a v kategorii „zábavní hudba“. Rovněž Atilla Ella byl na několika soutěžích oceněn jako nejlepší dirigent. V uplynulých letech orchestr reprezentoval tradici maďarské dechové hudby v Polsku, České republice, Itálii, Rakousku, Německu, Slovensku a Belgii.
Zobraz další akce v tento den.

(c) webmaster